21 thoughts on “Vad fattigpensionären prioriterar?

 1. Här blir det inga räkmackor eller hus i Spanien. Eller en dag på spa eller annat.
  Hyra, räkningar och mat räcker min pension till. Inget annat. JO! C:a 500:-/månad får jag över om jag gnetar ordentligt, men det går oftast till oförutsedda utgifter. Varje månad.

  Kao

  Gilla

  • Jo, så är det. Men i PROs tidning tycks den verkligheten inte existera. Då kan alla vältra sig i lyx och käka räkmackor på kinaresor eller dricka champagne på franska Rivieran.
   Fyttifan!

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Jo, jag har ju sett det. Men då är inte arbetarklassens behov och möjligheter till denna lyx medräknad. Som vanligt är det alltid medelklassen det värnas om. Både via Alliansen och nuvarande fega regering. Ingen företräder längre arbetarklassen. Det ställs bara fler och fler krav på dem som har det sämst.

    Kram
    Kao

    Gilla

   • Jo, det är klart. Men det kommer ju knappast som en blixt från klar himmel. Det lär ta några årtionden. Åtminstone.

    Kram
    Kao

    Gilla

   • Av historien kan man lära att förändringar kan komma plötsligt och oväntat, så osvuret är väl bästa gissningen om hur länge det dröjer.

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

   • Men denna gång lär det ta tid. Det är ju bara kolla i flödet på sociala media hur ‘medvetna’ folk är….. Just nu verkar var och varannan vara rasist och russofob. Och det tycks öka. Så en vändning lär dröja.

    Kram
    Kao

    Gilla

 2. Kanske vi borde starta en gratissajt till fattigpensionärer 🙂 ? För tidningen har de inte råd med. Om de inte heller har dator måste det ordnas på annat sätt. Men hur?

  Kao

  Gilla

  • Svårt problem utan lösning så länge pensionerna är så dåliga.

   I morgonnyheterna satt nån från LO och snackade pensioner. Han sa att vi måste jobba till 67 om vi ska kunna få 70% av lönen. Det är bara det att med nuvarande system blir det inte 70% ens vid 67.
   Kunde inte fanskapet sagt det är fel på systemet och att pengarna finns, det gäller bara att fördela dem lite mera rättvist.

   /Skvitt

   Gilla

   • Det var inte honom jag kommenterade. Det var dig; ”Kanske vi borde starta en gratissajt till fattigpensionärer 🙂 ? För tidningen har de inte råd med. Om de inte heller har dator måste det ordnas på annat sätt. Men hur?” 😉

    /Skvitt

    Gilla

 3. Slagord och demonstrationer och kampsången får bara folk att vända ryggen till. De gillar helt enkelt inte sånt nu för tiden. Där har du en av orsakerna till varför (V) går så dåligt.

  Kao

  Gilla

   • Det tycker jag du ska göra. Ser fram emot ett inlägg.
    —-
    Det är lustigt att såna här artiklar i AB ofta kommer just efter att vi bloggare har skrivit om det 🙂 . Det är inte första gången, men det är bra.

    Kram
    Kao

    Gilla

   • Jag tror inte AB läser min blogg. Jag tror LO har snackat med AB. Men varför hör jag aldrig något från PRO? Det är den vinkeln jag har tänkt mig på inlägget när jag får tid.

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

   • Försök ‘flagga’ hos dem för fattigpensionärerna. Kanske skriva en insändare där? Eventuellt får du svar – eller en artikel i deras tidning där din fråga tas upp.

    Om de inte gör det så visar det ännu tydligare att de inte bryr sej om nämnda grupp. Och då vet vi.

    Kram
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s